Bugün: Sık Kullanılanlara Ekleyin |
![]() |
İyi, basit; kötü ise çok yönlüdür.
Aristoteles |
Online Bağış Sistemimiz Açıldı! | Ana SayfaHakkımızdaHaberlerVideo SitemizBültenlerimizİletişim |
![]() |
|
28 Şubat'ı Cezalandıramadığımız için 15 Temmuz Oldu

Türkiye tarihine "postmodern darbe" olarak geçen, antidemokratik uygulamaların yaşandığı 28 Şubat sürecinde yardım amaçlı faaliyet gösteren Bülbülzade Vakfının başında bulunduğu için 6 ay cezaevinde kalan Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, "28 Şubat'ı cezalandırmadığımız için 15 Temmuz oldu.
12 Eylül'ü cezalandıramadığımız için 28 Şubat oldu. 1960'ı yargılayamadığımız için 12 Eylül olmuştu. Bugün millet yeniden ayağa kalktı ve tüm darbelerin, 90 yıllık vesayet sisteminin yargılanmasını ve yeni bir sisteme dönüşmesini istiyor." dedi.
Aldemir, yaptığı açıklamada, 28 Şubat'ın unutulmaması gereken kara bir gün olduğunu belirterek, 15 yıllık bir neslin yok edildiğini söyledi.
“FETULLAH GÜLEN'E İTAAT EDİN, KURTULUN”
Aldemir, 28 Şubat sürecine ilişkin bir anısını şu sözlerle aktardı:
Bizi 5 gün sorguladılar. Terörle mücadeleden bir yetkili bize 'Fetullah Gülen'e itaat edin, kurtulun, temizlenin, arının.' dedi. Biz o zaman buna bir anlam verememiştik. Bana işkence edenler sonrasında onlara namaz kıldırtmamı istedi. 'Bu kadar eziyet ettiniz, nasıl imam ediyorsunuz?' diye sordum.
'Bizden imam olmaz.' dediler. Dua ederken 'Bize beddua ettin mi?' diye sordular. Ben de onlara, 'Bize eziyet edenlerle şimdi senin huzurunda namaz kılıyoruz. Yarabbi bizi bu çelişkiden kurtar.' dediğimi söyledim. Şimdi bu insanlar toplum içerisine döndü. Bunlar şizofrenik insanlar. Böyle aynı anda akıl dışı tutulmaları yaşayabiliyorlar."
Bu süreçte çok acı hikayelerin yaşandığını belirten Aldemir, "Dershanelerimize el konuldu, şirketlerimize el koydular, öğrencilerimizi alıp götürdüler. Arkadaşlarımız onlarca yıl işsiz kaldı. On yıl yatan arkadaşlarımız oldu." dedi.
Kendisinin de 6 ay cezaevinde yattığını aktaran Aldemir, bunları yapanlara karşı asla adalet duygularını kaybetmediklerini söyledi.
“BAŞKA ÜLKEYE SIĞINMAYI DÜŞÜNMEDİK”
Her zaman milletin değerlerine inandıklarını vurgulayan Aldemir, "Hiçbir şekilde başka ülkeye sığınmayı düşünmedik. Yurt dışına giden arkadaşlarımızı aldık getirdik.
'Adaletten uzaklaşmış 3-5 hakimi, savcısı, polisi, müfettişi bize ceza verse de emperyalist devletlerin saraylarından ve onların konaklarından bu ülkenin hapishaneleri daha hayırlıdır.' dedik. Bir yandan yargılandık, hapis yattık ama milletimiz, memleketimiz dedik.
Bu toprakların yeniden adalet yurdu olması için taşıyla, toprağıyla, insanıyla uğraşmaya devam ediyoruz." diye konuştu.
“16 NİSAN YENİ BİR BAŞLANGIÇ GÜNÜ OLACAK”
Türkiye'de yapılan darbelerin gerektiği gibi cezalandırılmadığını ifade eden Aldemir, şu değerlendirmelerde bulundu:
28 Şubat'ı cezalandırmadığımız için 15 Temmuz oldu. 12 Eylül'ü cezalandıramadığımız için 28 Şubat oldu. 1960'ı yargılayamadığımız için 12 Eylül olmuştu. Bugün millet yeniden ayağa kalktı ve tüm darbelerin, 90 yıllık vesayet sisteminin yargılanmasını ve yeni bir sisteme dönüşmesini istiyor. Bu mesajı doğru anlamamız gerekir.
28 Şubat, bu milletin tarih sahnesine, çıkışına karşı takılmış bir çelmeydi. Hamd olsun ayaktayız. Emperyalistler 1960'ta solcuları, 12 Eylül'de Kemalistleri, bir kısım değerlerinden kopmuş Alevi vatandaşları kullanmaya çalıştılar. 15 Temmuz'da FETÖ'cüleri kullandılar. Her seferinde kullanılanlar farklı, kullananlar aynıydı.
Bunların tekrarlanmaması için milletin değerlerine uygun bir sisteme geçmemiz gerekir. 16 Nisan yeni bir başlangıç günü olacak.
Gaziantep AA
Röportajlar kategorisinde bulunan tüm haberler

Aldemir Orient TV’ye Konuştu: Ortak Paydamız İnsanlık
Anadolu Platformu İcra Kurulu Başkanı Turgay Aldemir Orient TV’nin İşrak Gazetesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Hayalimiz İnsani Gelişmişlik Endeksi Yüksek Bir Gençlik
Bülbülzade Yurtları Genel Müdürü Sıddık Akdoğan, yurt anlayışına getirdikleri yenilikler nedeniyle 2016-2017 Akademik Yılını tam kapasiteyle tamamladıklarını söyledi.

Yurt Anlayışını Yeni Bir Konsepte Dönüştürdük
Gaziantep’te ev rahatlığı ve samimiyetinde bir yurt anlayışı sunan Bülbülzade Eruslu Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Sümeyra Kaçmazer ile yurt faaliyetleri hakkında konuştuk.

Anadolu'nun ötekisi şeytandır, emperyalistlerdir
Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir ile 15 Temmuz'u, Türkiye'nin dününü ve bugününü konuştuk.

28 Şubat'ı Cezalandıramadığımız için 15 Temmuz Oldu
Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, "28 Şubat'ı cezalandırmadığımız için 15 Temmuz oldu" dedi.

İstikrar Spor Kulübü Başkanı ile Röportaj
İstikrar Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Rahmi Açıkkol ile kulübün faaliyetleri hakkında konuştuk.

15 Temmuz Sonrası Sokak Röportajları
Vuslat TV ve Ortadoğu Medya Merkezi olarak 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası görüşlerini almak üzere mikrofonlarımızı halka uzattık.

Bölge halkını savaşın aracı yapmak istiyorlar
Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, Gaziantep'te bir düğünde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısını ve bölgedeki son durumu HABER10'a değerlendirdi.

Suriye'nin geleceğine 'entelektüel yatırım'
Aralarında Türkiye'de öne çıkan yazarların kitapları, dünya klasikleri ve hikayelerin de bulunduğu 30'dan fazla kitap Arapça'ya çevirilerek Suriyelilere dağıtılıyor.

Demokrasi Meydanından Canlı Röportajlar
15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin arından Gaziantep Demokrasi Meydanında Milli İrade Nöbeti devam ediyor.
Alt Manşet | ||
| ||
Gündem | ||||
| ||||
Yardım | ||||
| ||||
Eğitim | ||||
| ||||
Kurumsal | ||||
| ||||
Gençlik | ||||
| ||||
Aile | ||||
| ||||
Röportajlar | ||||
| ||||
Yayınlarımız | ||||
| ||||
Kurumsal Tanıtım | ||
Son Eklenen Videolar | ||
Son Twitler | ||
@bulbulzade tarafından gönderilen tweetler | ||
Facebook Sayfamız | ||
Komisyonlarımız | ||
Projelerimiz | ||
Çok Okunanlar | ||
| ||